[...] jedzenie co określoną ilość godzin czy określoną ilość posiłków. Jedz tak, jak Ci pasuje. Przykładowo dla wielu ludzi bardzo dobrze sprawdza się dieta intermittent fasting, gdzie jest się w tzw. oknie żywieniowym np. od 16 do 22. Co jeść w pracy/szkole, pomysły na posiłki To samo co w domu. Na rynku dostępne sa opakowania do żywności. Posiłek [...]
[...] jeść kilka razy w tygodniu, 2 razy w tygodniu poleca się zastąpienie mięsa tłustymi rybami morskimi i raz w tygodniu daniem z nasion roślin strączkowych. W krajach, gdzie występuje mało chorób na tle miażdżycy, jak choroba niedokrwienna serca i zawały serca, mięso przygotowuje się na olejach roślinnych, dzięki czemu unika się dużego [...]
[...] najczęściej robiona jest z cukrów przez co rozpuszczać się już zaczyna po kontakcie z ptialiną (amylaza zawarta w ślinie rozkładająca pewne cukry) przechodząc do żołądka, gdzie dzieła dopełnia chociażby kwaśny kwas solny. Także sportowcy nie powinni obawiać się o obciążenie wątroby przez ilość kapsułek jako otoczek „trzymających" środki m.in. [...]
[...] okazać się np., że dziecko wegetariańskie, nie krzywdzące zwierzątka, znienawidzi rodziców, gdy dowie się, że trzeba uśpić pieska. Drastycznym przykładem jest wojna obronna, gdzie dla dobra narodu trzeba zabić agresora. (Nie chodzi tutaj o przyrównywanie zwierzęcia do agresora, ale umiejętność podejmowania trudnych wyborów, których dziecko musi [...]
[...] średnim bądź niskim ŁG mogą mieć od niskiego do wysokiego IG. Obydwie wartości (IG i ŁG) są umieszczone w tabeli. IG produktów żywnościowych oparte jest o indeks glukozy - gdzie glukoza to równe 100. Innym jest ŁG, jest to wartość IG dzielona przez 100 i mnożona przez osiągalną zawartość węglowodanów strawnych w danym produkcie(pomijając [...]
[...] Jednak nie dostarcza glikogenu mięśniom. Z drugiej strony glukoza przechodzi przez wątrobę i transportowana jest wraz z krwią bezpośrednio do mięśni, które ćwiczysz i gdzie rozpoczyna się proces produkcji glikogenu. Każdy mięsień pozbawiony glikogenu w trakcie ćwiczeń, jest pierwszy na liście jego dostaw. Oczywiście kluczem do efektywnego [...]
[...] koncentratu i izolatu serwatki, białka z mleka (bogate źródło wolno uwalnianej micelarnej kazeiny) oraz 8,6g BCAA. NIE ZAWIERA białka sojowego. Jeśli chodzi o węglowodany, gdzie formuły „wszystko w jednym” zawierają cukry takie jak dekstroza i fruktoza czy maltodekstryna, Muscle Machine® LEAN zawiera ModCarbTM – specjalną mieszankę [...]
[...] ze ten za 125 zl mialem okazje isc osobiscie obejrzec. opakowanie dokladnie takie jakie powinno byc(porowanalem z etykieta zamieszczona na oficjalnej stronie) ale w miejscu gdzie jest sklad po angielsku przyklejna jest karteczka z tlumaczeniem polskim a tam taki tekst: SYNTRAX - Matrix 5.0 - Suplement spiecialnego przeznaczenia - przeznaczony [...]
[...] ta fruktoza tam się znajduje. Czy oni wiedzą, że jest ona szkodliwa? Tego ja nie wiem. Nie znaleziono na to wystarczajacych dowodów, jak to stało się w przypadku tytoniu, gdzie znaleziono odpowiednie dokumenty. Nie mogę tego powiedzieć o firmach produkujących żywność, ale mogę powiedzieć jasno: one działają na nasza szkodę. Jednakże one [...]
[...] z owoców i warzyw. W rezultacie dieta bogata w złożone włókna dostarczane przez różnorodne produkty roślinne skutecznie zwalcza za-parcia. Okrężnica jest miejscem, gdzie znajduje się bardzo dużo bakterii - proporcjonalnie do ilości węglowodanów, które mogą ulegać fermentacji. Aby rozwój mikroflory bakteryjnej był całkowicie [...]
[...] IG zawiera wszystkie wyniki o IG pochodzące z całego świata. Biały i brązowy chleb, jabłka, płatki, płatki śniadaniowe itp. dają te same wyniki badań bez wyjątku z tym gdzie i kto je testował. Przy produktach gdzie występujaą zmiany w wartości IG, są cztery możliwości wyjaśnienia tego występowania: 1. Nie które grupy testujące wartości IG [...]
[...] a tam mam notatki przeważnie. Dla raczej zupełnie zielonych...postaram się wypisac wszystko co wiem, może coś zapomne Jak pierwszy raz weszłem na to forum czytałem posty gdzie co hwila ktoś pisał SOG, kapnołem się że to podziękowanie inaczej ale nie takie zwykłe, jest to forma podziekowań którą można dać komus gdy ma się wykupiony abonament, [...]
[...] jeść kilka razy w tygodniu, 2 razy w tygodniu poleca się zastąpienie mięsa tłustymi rybami morskimi i raz w tygodniu daniem z nasion roślin strączkowych. W krajach, gdzie występuje mało chorób na tle miażdżycy, jak choroba niedokrwienna serca i zawały serca, mięso przygotowuje się na olejach roślinnych, dzięki czemu unika się dużego [...]
[...] B oraz kwasów tłuszczowych. Zawiera także fitoestrogen, który reguluje poziom hormonów produkowanych przez przysadkę mózgową . Okazuje się, że mieszkańcy krajów Wschodu, gdzie soja jest podstawą codziennego menu znacznie rzadziej chorują na raka. SZPARAGI - CHIŃSKI LEK Te delikatne warzywa były od wieków stosowane w medycynie wschodniej. [...]
[...] okazji obrywa serce. Jeśli zatem chcemy wyleczyć jakąkolwiek chorobę, musimy dotrzeć do jej korzeni. Inaczej nie zajdziemy zbyt daleko. Kłopot jednak w tym, że nie wiemy, gdzie są te korzenie, czy może raczej, nie wiedzieliśmy. Inne gałęzie nauki znacznie łatwiej dochodzą do przyczyn. Jednak medycyna to nie nauka, to biznes, ale nie chcę się [...]
[...] i inne pokonywanie problemów może być pokonane w szybkim czasie lub w bardzo długim. u każdego organizm oddziałuje inaczej na każdy bodziec. 63* Teraz napisze co i gdzie wsytepuje ;=) Tłuszcze zwierzęce - ryby - masło - jaja - sery - świeza smietana Białko a) zwierzęce: mięso, ryby, sery, jaja, nabiał, drób, wołowina b) [...]
[...] spożyjemy owoc i zamierzamy go użyć np. w perspektywie od tygodnia do dwóch, albo kupujemy kilka sztuk – wówczas wybieramy owoce stosunkowo twarde. Cześć chowamy do lodówki, gdzie spokojnie czekają na swoją kolej i doskonale się przechowują nie dojrzewając. Owoce przeznaczone do rychłego spożycia umieszczamy najlepiej pomiędzy jabłkami, które [...]
[...] ale naturalne ziarna w których znajduje się najbardziej skoncentrowany błonnik dlatego jego stosowanie jest w pełni bezpieczne i doskonale uzupełnia diete współczesnych ludzi - diete która cierpi na niedobory tego składnika - to jest najczęstszy powód problemów jelitowych. Oto link gdzie kupiłem mój błonnik http://blonnik-witalny.blogspot.com/
[...] mysli piszac o szukaniu dodatkowych rozwiązań pozwalających na zwiększenie tolerancji ? Problemy z wzdeciami, zaparciami, gazami mam nie od wczoraj, ale teraz jest ten czas, gdzie to stalo sie juz na tyle nasilone i uciazliwe, ze nie moge dluzej tego ignorowac, zaczynam szukac przyczyn, a jak to zwykle bywa- coraz wiecej pytan, niekoniecznie duzo [...]
[...] o twardej strukturze. Ponieważ taka żywność jest trudna do strawienia, proces przyswajania jej przez organizm zaczyna się już od momentu wejścia pokarmu do jamy ustnej, gdzie miesza się ze śliną. Pogryziony i odpowiednio rozdrobniony pokarm, przesuwa się bardzo wolno przez jelita - tak by wszystkie składniki odżywcze mogły zostać przez [...]